Foto: Johan Gadegaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Krigen påvirker Danmark

Ruslands invasion af Ukraine kan mærkes af borgerne i Danmark. Også selvom der aktuelt ikke er nogen militær trussel mod Danmark.

Ruslands invasion af Ukraine betyder, at Danmark ligesom andre lande støtter Ukraine militært, humanitært og økonomisk.

Der er en øget cybertrussel mod Danmark, ligesom krigen har påvirket forsyningen af energi og blandt andet ført til risiko for mangel på strøm. På denne side kan du danne dig et overblik og klikke dig videre til uddybende information.

Danmarks bidrag

Danmark støtter Ukraine

Danmark bidrager militært og støtter Ukraine med sundhed, humanitære bidrag, donationer og økonomisk gennem Verdensbanken.

Her kan du se, hvilke typer af bidrag, Danmark yder:

Danmarks bidrag til støtte for Ukraine

HÆVET AKTIVITETSNIVEAU

Cybertrussel mod Danmark

Krigen i Ukraine betyder, at trusselsniveauet for cyberaktivisme er højere end normalt. Det er Center for Cybersikkerhed (CFCS), der vurderer trusselsniveauet i Danmark.

Du kan læse mere om de seneste trusselsvurderinger fra CFCS her:

Trusselsvurderinger (cfcs.dk)

Krigen påvirker danskernes energi og økonomi

Forsyningen af energi er påvirket af krigen, og Danmark står over for en alvorlig energikrise. Situationen er stabil lige nu, men der er generelt øget risiko for strømmangel, og danskerne opfordres til at spare på energien. Når vi sparer på energien og bruger strøm, når prisen er lav, hjælper vi både klimaet og pengepungen.

Sådan påvirker energikrisen Danmark

Nyt fra myndighederne

Indlæs flere
FLYGTNINGE

Ukrainere i Danmark

En særlov giver mulighed for midlertidig opholdstilladelse til personer, der på grund af krigen i Ukraine tvinges til at forlade deres hjem og land. Læs mere om, hvordan ukrainere kan søge opholdstilladelse og job i Danmark

Information til ukrainske statsborgere

INGEN AKTUEL TRUSSEL MOD DANMARK

Det danske beredskab

De danske myndigheder er opmærksomme på situationen i og omkring Ukraine og følger situationen tæt. Det danske beredskab tilpasses løbende i forhold til eventuelle trusler mod det danske samfund, men aktuelt er der ikke nogen militær trussel mod Danmark. Hos Beredskabsstyrelsen kan du finde information om Beredskabsstyrelsens opgaver i forbindelse med krigen i Ukraine:

Tema: Krig i Ukraine (brs.dk)

HVIS DU GERNE VIL HJÆLPE

Sådan hjælper du bedst

De danske myndigheder opfordrer til, at man hjælper gennem de mange professionelle organisationer, der koordinerer arbejdet efter Ruslands invasion i Ukraine.

Sådan hjælper du bedst

BEKYMREDE BØRN

Tal med dit barn om krig

Situationen i Ukraine fylder meget i medierne, og det kan gøre børn og unge bekymrede. Børne- og Undervisningsministeriet har samlet en række materialer og gode råd.

Tal med børn om situationen i Ukraine (uvm.dk)

Sanktioner mod Rusland

Danmark har sammen med bla. EU indført sanktioner mod Rusland og landets allierede.

Her kan du danne dig et generelt overblik over en lang række af de sanktioner, der er besluttet mod Rusland:

Sanktioner mod Rusland