Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det gør Danmark

Som konsekvens af Ruslands invasion af Ukraine indfører EU og Danmark løbende sanktioner mod Rusland og landets allierede.

Danmark hjælper også Ukraine på en række områder. Det gælder både militært og humanitært, ligesom vi byder fordrevne ukrainere velkommen.

DANMARKS BIDRAG

Danmark støtter Ukraine militært og humanitært

Siden Rusland begyndte invasionen af Ukraine, har Danmark besluttet at hjælpe Ukraine på en række områder. Danmark bidrager militært og støtter Ukraine med sundhed, humanitære bidrag, donationer og makrofinansiel støtte. Her kan du se, hvilke typer af bidrag, Danmark yder.

Læs om Danmarks bidrag til støtte for Ukraine

Sanktioner mod Rusland

Danmark indfører løbende sanktioner mod Rusland og landets allierede. Her kan du danne dig et generelt overblik over en lang række af de sanktioner, der er besluttet mod Rusland:

Sanktioner mod Rusland

Til virksomheder

Nyheder

Indlæs flere

Mennesker på flugt fra Ukraine er velkomne

Et bredt politisk flertal er enige om at hjælpe mennesker, som flygter fra krigen i Ukraine. Foruden humanitær bistand og nødhjælp i selve Ukraine vil Danmark støtte de nabolande, som modtager flest flygtninge – eksempelvis med materiel, hjælp til drift af indkvartering, basal sundhed og undervisning.

Danmark er også parat til på dansk jord at modtage ukrainere, der kommer til Danmark og bistå ukrainere, der allerede er i landet.

Information til ukrainske statsborgere