Foto: Oleksii Filippov/AFP/Ritzau Scanpix

Støtte til genopbygning

Danmark har blandt andet påtaget sig en særlig rolle ift. genopbygning af byen Mykolaiv.

Mykolaiv

Til genopbygningen af byen Mykolaiv er doneret en akutpakke, entreprenørmaskiner og andet materiel.

Desuden støtter Danmark blandt andet genopbygningen af Ukraines energisektor.

Kort viser byen Mikolaiv’s placering

Støtte til genopbygning

Herunder kan du se en liste over de hidtidige donationer, som både støtter genopbygningen af havnebyen og regionen Mykolaiv og andre indsatser for genopbygning af Ukraine.

Indkøb og donation af udstyr

2,8 mio. kr. bevilget til Erhvervsministeriet for at bistå indkøb, transportering og donation af udstyr til at støtte dræningen af oversvømmede områder efter russiske ødelæggelser af Nova Khakhova dæmningen.

Ukrainefondens Genopbygningspakke I

470 mio. kr. til den første genopbygningspakke under Ukrainefonden. Pakken har særligt fokus på genopbygningen af social infrastruktur, energi og vand. Støtten går 60 procent til Mykolaiv og 40 procent til Ukraine nationalt.

Akutpakke I

119,5 mio. kr. i den såkaldte første akutpakke med særligt fokus på genopbygningen af vand-, energi- og varmeforsyningen i Mykolaiv og nationalt.

Akutpakke II

190,6 mio. kroner i anden akutpakke med særligt fokus på genopbygningen af kritisk infrastruktur i energisektoren, herunder blandt andet indkøb af generatorer, vandrør og varmeanlæg.

Anden støtte til genopbygning

Entreprenørmaskiner: Der er indkøbt og doneret i alt 94 entreprenørmaskiner. Det omfatter bl.a. store gravemaskiner, frontlæssere, rendegravere, lastbiler og trailere til tungt udstyr mv. Donationen sker på baggrund af en direkte henvendelse fra ukrainsk side med ønske om forskellige typer af entreprenørmaskiner til brug for oprydning efter den igangværende russiske invasion.

Udstyrsdele: I tæt dialog med den danske ambassade i Ukraine og Danish Board of District Heating (DBDH) har Energistyrelsen indsamlet en donation på 53 nye udstyrsdele, herunder vandpumper, ventiler og elektroder, fra Grundfos, Broen og Hydro-X til Mykolaiv regionen.

Finansiering af materiel: Donation via Ukraine Energy Support Fund (Energy Community). Doneret pba. anmodning fra Ukraine til EU om donation af materiel og brændstof (eller midler til finansiering heraf) til opretholdelse af energiforsyningen.

Opdateret 7. august 2023

Danmarks støtte og donation

På hvert enkelt punkt herunder kan du trykke dig videre og se, hvilke bidrag Danmark indtil videre har ydet.