Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix

Sanktioner mod Rusland

Som følge af Ruslands invasion af Ukraine indfører EU og Danmark løbende sanktioner mod Rusland og landets allierede.

Herunder kan du danne dig et generelt overblik over en lang række af de sanktioner, der er besluttet mod Rusland.

EU har vedtaget sanktioner mod flere hundrede personer og enheder, herunder medlemmer af statsdumaen, en række russiske oligarker, fremtrædende erhvervsfolk og deres familier. Sanktionerne inkluderer bl.a. indefrysning af midler samt rejserestriktioner.

Information om sanktioner hos The Trade Council (thetradecouncil.dk)

Der er vedtaget en stribe af sanktioner i forhold til russiske banker og finansielle institutioner – herunder Ruslands centralbank. Sanktionerne omfatter blandt andet udelukkelse fra SWIFT-samarbejdet af flere russiske kreditinstitutter og deres russiske datterselskaber samt forbud mod at overføre eurosedler.

Information om sanktioner hos The Trade Council (thetradecouncil.dk)

Der er vedtaget forbud mod at eksportere en række produkter inden for bl.a. søfart, luftfart og olieindustri til Rusland.

Information om sanktioner hos The Trade Council (thetradecouncil.dk)

 

Særligt vedr. Donetsk og Luhansk

Vedr. de områder af Donetsk og Luhansk, der er uden for den ukrainske regerings kontrol, er der vedtaget en række restriktioner som bl.a. indebærer restriktioner på handel og investeringer inden for bestemte økonomiske sektorer samt restriktioner mht. import og eksport af visse varer.

Særlige sanktioner mod Belarus

Forbud mod eksport af produkter og teknologi med dobbelt anvendelse (civilt og militær) samt restriktioner på handel med visse varer. Derudover er der besluttet finansielle sanktioner.

 

Virksomhedsguiden

Hvis du er erhvervsdrivende og har brug for konkret og detaljeret info om, hvordan du skal forholde dig til sanktionerne, kan du besøge Virksomhedsguiden.

Virksomhedsguiden.dk

The Trade Council

Hos The Trade Council under Udenrigsministeriet finder du nyheder om sanktionerne samt kontaktinformation for virksomheder, der har behov for vejledning om sanktionerne:

Nyheder om sanktioner (thetradecouncil.dk)