Doorstep 7. marts 2022

Virksomheder kan få vejledning om restriktioner

Publiceret 07-03-2022

Udenrigsminister Jeppe Kofod og Erhvervsminister Simon Kollerup.

Regeringen vil ikke længere hjælpe danske virksomheder med at starte op i Rusland. I stedet får virksomheder, der vil ud af Rusland eller som rammes af sanktioner, tilbudt hjælp.

På et pressemødet lød det fra udenrigsministeren og erhvervsministeren, at regeringen vil stille sig til rådighed for virksomheder, der skal bruge hjælp til at forstå eller omstille sig, hvis de rammes af russiske sanktioner.

Danmark har sammen med resten af EU og andre vestlige lande indført en række økonomiske sanktioner mod Rusland. Rusland har svaret, at der vil komme sanktioner tilbage den anden vej.

Hvis det får danske virksomheder til at forlade det russiske marked, vil Udenrigsministeriet og Erhvervsministeriet hjælpe med det.

Derfor bliver The Trade Council's rådgivningsydelser nu tilpasset på det russiske marked.

Nu tilbydes rådgivning med henblik på at afvikle samarbejde med Rusland og udfase eksisterende forretningsaktiviteter.

Udenrigsministeriet og Erhvervsministeriet har siden starten af februar haft en meget tæt og nyttig dialog med erhvervsorganisationerne og en række danske virksomheder, der har aktiviteter i Rusland.

For regeringen er det helt afgørende, at den enkelte virksomhed kan få vejledning til at agere i den nye situation.

Fra begge ministre lød der stor ros til danske virksomheder for, hvordan de allerede har reageret på situationen i Ukraine. Mange danske virksomheder har bidraget med store donationer til Ukraine.